Vakantieparken van Libéma voelen de crisis

Datum: 2012-12-21 | Auteur: Royal Trips | Bron: Wegener

Vrijetijdsconcern Libéma schrijft dit jaar een winst van vijf miljoen bij in de boeken. Volgens directeur Dirk Lips hetzelfde bedrag als vorig jaar. De omzet van de twintig bedrijven bedraagt zeventig miljoen euro.

Libéma nam in 2012 het failliete Aviodrome bij Lelystad over, een bedrijf dat inmiddels erg goed loopt. Naast diverse evenementenlocaties en attractieparken is Libéma tevens eigenaar van onder andere Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos.

Hoewel de crisis steeds heviger om zich heen grijpt, komt Libéma er nog redelijk schadevrij vanaf. "De attractieparken doen het boven verwachting, we zitten boven onze prognose, bij de beurzen en evenementen gaat het ongeveer zoals we het hadden ingecalculeerd. Eigenlijk voelen we alleen bij onze vakantieparken dat het minder gaat. Juli en augustus waren slecht door het slechte weer, over de herfst- en de kerstvakantie mogen we niet klagen. De mindere prestaties hier worden gecompenseerd door de attractieparken."

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.