Wintersportvakantie

Een wintersportvakantie biedt een goede gelegenheid om in dit koude seizoen buiten lekker sportief bezig te zijn, terwijl u het zo eenvoudig of luxueus kunt maken als u zelf wilt.

Waarom op wintersportvakantie gaan?

De Nederlandse winter is voor de meeste mensen niet zo uitnodigend om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen. Eén van de uitzonderingen daarop vormt het wintersporten. Deze tak van sport is in Nederland slechts in beperkte mate te beoefenen, vandaar dat de wintersportvakantie naar het buitenland populair is. U kunt in de diverse wintersportgebieden genieten van de mogelijkheden aldaar, waarbij een strakblauwe lucht en een verwarmende zon zeker geen uitzondering zijn. In deze gebieden is alles ingesteld op veilig skiën, snowboarden, langlaufen en aanverwante sporten. Allereerst natuurlijk de pistes en de liften, maar ook les- en verhuurmogelijkheden treft u hier aan naast talloze horeca- en winkelgelegenheden. Voor een deel van de wintersportliefhebbers vormt de ‘après-ski’ een belangrijk, of zelfs het belangrijkste onderdeel van hun vakantie. Zij kunnen terecht in de berghutten, hotels en bars waar gezellige muziek wordt gedraaid. Aangezien een wintersportvakantie valt of staat bij voldoende sneeuw beschikken de populaire gebieden over machines die kunstsneeuw produceren. U kunt voor uw wintersportverblijf kiezen uit hotels, appartementen, vakantiehuizen of chalets, maar zelfs (verwarmd) kamperen behoort tot de mogelijkheden. Voor zowel de goed gevulde portemonnee als voor degenen die het liever wat zuinig aan doen zijn volop wintersportmogelijkheden voorhanden. U kunt op eigen gelegenheid op wintersportvakantie gaan en met groepsreizen mee, terwijl het skiën met een vriendengroep ook heel populair is.

Wintersport: vroeg boeken of lastminute?

Voor een wintersportvakantie bent u aangewezen op een relatief korte periode van het jaar. Dat wil zeggen, als u niet naar de zeer hooggelegen plekken wilt gaan met gletsjers met eeuwige sneeuw, waar ook zomerskiën mogelijk is. Daarom en vanwege de populariteit van deze vakantievorm is het raadzaam tijdig te boeken. Dit geldt eens te meer als u van plan bent tijdens de kerstvakantie te skiën. Niet alleen is de uittocht naar de sneeuw dan groot, maar het is vroeg in het seizoen, waardoor minder oorden sneeuwzeker zijn en de spreiding van toeristen dus kleiner is. Ook de periode rond carnaval is in trek om naar de sneeuw af te reizen. Bij tijdige reservering kunt u eventueel profiteren van vroegboekkortingen. Deze vorm van aanbiedingen heeft de laatste tijd terrein gewonnen op de lastminutereizen, die u echter ook nog steeds zult tegenkomen.

Waar kunt u uw wintersport boeken?

Europa kent diverse wintersportgebieden waarvan de belangrijkste in de Alpen liggen. In Frankrijk vindt u tal van oorden die speciaal voor de wintersport zijn ontwikkeld. Zij liggen in uitgestrekte, hooggelegen skigebieden en bestaan voornamelijk uit accommodaties en uitgaansgelegenheden. Meer authentieke dorpjes treft u bijvoorbeeld in Oostenrijk en Zwitserland. Ook Italië biedt ruime wintersportmogelijkheden. (Goedkopere) alternatieven als Tsjechië, Bulgarije en Noorwegen zijn in opkomst. Wie het dichter bij huis wil zoeken kan terecht op enkele plekken in België en Duitsland, terwijl voor degenen die een lange reis niet schuwen mogelijkheden te over zijn in bijvoorbeeld Canada en Amerika. U kunt bij heel wat aanbieders een wintersportvakantie zoeken en boeken. Voorbeelden zijn Roompot, Landal GreenParks, Center Parcs, TUI en Sunweb Wintersport. In Frankrijk kunt u ondermeer terecht bij de grote ketens Pierre & Vacances en Madame Vacances.

Foto's

Aanbiedingen

7.8
9.0
8.9

Bekijk alle 17 accommodaties