Last-minutes

Lastminutereizen hebben als groot voordeel dat ze worden verkocht tegen flink verlaagde prijzen, terwijl bovendien de spontane beslisser, door het aanbod ingegeven, tot verrassende keuzes kan komen.

Waarom een lastminuteaanbieding boeken?

Binnen het totale aanbod van de reiswereld vormen de lastminuteaanbiedingen nog steeds een wezenlijk deel, ook al neemt hun aantal de laatste tijd af. Het gaat hierbij vooral om vliegtickets en accommodatie, al dan niet gecombineerd. Het fenomeen bestaat omdat het voor vliegtuigmaatschappijen en accommodaties financieel voordeliger is om geen lege plaatsen te hebben. De lastminutebedragen liggen dan ook beduidend lager dan de standaardprijzen. Op die manier verleiden de organisatoren u om nog op het laatst, dat wil zeggen uiterlijk een dag voor vertrek, te boeken. Vanaf welk moment voor vertrek de lastminuteaanbiedingen verschijnen is niet exact te zeggen. Als u onafhankelijk bent van schoolvakanties en gemakkelijk op korte termijn uw vrije dagen kunt plannen, kunt u door het boeken van een lastminutereis over het algemeen betrekkelijk voordelig op vakantie, zelfs in het hoogseizoen. Voorwaarde is natuurlijk dat u van spontaniteit houdt en het fijn vindt om u niet al te lange tijd voor uw vertrek vast te leggen. Aangezien het vaak op snel handelen aankomt speelt internet een belangrijke rol bij het zoeken en boeken van lastminutereizen. Door gebruik te maken van lastminuteaanbiedingen kunt u tot heel verrassende vakanties komen en de grote diversiteit van het aanbod garandeert in feite voor elk wat wils. Het is op deze manier bovendien zeker nog mogelijk om terecht te komen op de beste en populairste plekjes.

Vakantiepark lastminutes

Bungalowpark werken veelal met lastminuteaanbiedingen. Hierdoor kunt u tegen sterk afgeprijsde tarieven uw dagelijkse omgeving gedurende een weekend, midweek of week inwisselen voor een vakantiewoning. Met name de wat kortere verblijfstijden worden opgenomen in het lastminuteaanbod. Een voordeel van overnachten in een vakantiepark is dat u relatief weinig voorbereidingstijd nodig hebt en dus à la minute kunt vertrekken.

Kampeervakantie lastminutes

Lastminuteaanbiedingen staan ook kampeerders volop ter beschikking. De ouderwetse manier van kamperen vergt wel wat inpakwerk en voorbereiding, maar zeker als u kiest voor een ingerichte tent of mobilehome is het vaak voldoende om uw koffer te pakken en weg te wezen. Ook voor de boekers van het ‘laatste uur’ zijn tal van mogelijkheden, van familiecampings tot kamperen op vakantieparken of in wintersportgebieden.

Wintersport lastminutes

Als u een fanatieke wintersporter bent en liever thuis blijft wanneer de sneeuwcondities niet goed zijn, kunt u kiezen voor een lastminuteboeking. U kent dan immers de weersomstandigheden van dat moment en profiteert bovendien van interessante kortingen. Voor alle vormen van accommodatie zijn wel aanbiedingen te vinden.

Disneyland Parijs lastminutes

Als u van plan bent om ooit eens met uw kinderen naar Disneyland Parijs te gaan, is het het overwegen waard om te wachten op een interessant lastminuteaanbod. Deze zijn veel te vinden en op die manier spaart u al met al behoorlijk wat geld uit ten opzichte van de reguliere prijzen, die voor een heel gezin kunnen oplopen. De verrassing binnen uw gezin zal groot zijn als u ‘plotseling’ naar dit populaire sprookjesresort afreist.

Foto's