Vroegboekkorting

Het tijdig boeken van uw vakantie levert in de eerste plaats zekerheid op en in veel gevallen ook een financieel voordeel ten opzichte van latere boekingen.

Waarom vroeg boeken?

Voor reisorganisaties is het belangrijk dat hun klanten zo vroeg mogelijk boeken, dan zijn ze immers verzekerd van een bepaalde afname. Om u te verleiden uw trip tijdig vast te leggen, hanteren zij vroegboekkortingen. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat bijvoorbeeld reizen voor de zomervakantie vanaf november, december daaraan voorafgaand tegen deze lagere tarieven worden aangeboden. U kunt daarop inspringen, waardoor u in ieder geval zeker weet dat uw reservering voor reis en accommodatie van uw keuze vastligt in de periode die u wenst. Zo heeft u ook ruime voorbereidingstijd en een lange voorpret. Het is echter niet altijd zo dat het boeken van uw reis in de periode erna per se duurder uit zou vallen. Onder meer de marktwerking kan leiden tot het dalen van de basisprijzen, maar het is even goed mogelijk dat de prijzen stijgen. Het grote aanbod met vroegboekkortingen is zeer gevarieerd, waarbij ook veel vergelijkingen te maken zijn. Als de prijs voor het gebodene u in principe aanstaat, houdt niets u tegen op het aanbod in te gaan.

Vakantiepark met vroegboekkorting

Zeker als u graag lang van te voren al fantaseert over uw verblijf in uw vakantiehuisje en niet kunt wachten uw plannen te concretiseren, is het om verschillende redenen slim tijdig te boeken. Vakantieparken hanteren de zogenaamde vroegboekkortingen waardoor u in theorie en vaak ook in de praktijk profiteert van een lage prijs. Zelfs als blijkt dat uw huisje later tegen een voordeliger tarief wordt aangeboden, blijft staan dat u in ieder geval zeker bent van uw reservering tegen een prijs die u heeft willen betalen.

Kampeervakantie met vroegboekkorting

Zoals in feite bij alle vormen van reizen en accommodatie wordt ook bij de kampeervakantie gewerkt met vroegboekkortingen. Als u het voor lief neemt dat eventueel later een toch nog voordeliger aanbod wordt gedaan voor uw trip naar keuze, is het tijdig boeken van uw kampeervakantie, daarbij gebruikmakend van de vroegboekkorting zeker geen slecht idee. U geeft dan immers vastgelegd wat u wilt tegen een op zich aantrekkelijk tarief.

Wintersport met vroegboekkorting

Voor mensen die naar een sneeuwzeker gebied op reis willen en/of gebonden zijn aan een specifieke periode is het raadzaam om de wintersportvakantie tijdig te boeken. U kunt dan vrijwel altijd gebruikmaken van vroegboekkortingen.

Disneyland Parijs met vroegboekkorting

Ook het bekende resort Disneyland Parijs en de aangesloten partnerhotels werken met vroegboekkortingen, waardoor u tegen een in principe voordelig tarief uw plannen tijdig kunt vastleggen. Zo voorkomt u bovendien dat u achter het net vist en bijvoorbeeld de door u gewenste accommodatie niet meer beschikbaar is.

Foto's