Kampeervakanties

Tijdens een kampeervakantie staat het buitenleven en het informele karakter centraal, terwijl deze relatief goedkope vakanties lang niet altijd meer weinig luxueus en bewerkelijk zijn.

Waarom een kampeervakantie boeken?

Eén van de aantrekkelijke kanten van een kampeervakantie is het contact met de buitenomgeving. Zeker als de temperatuur aangenaam is, leeft u min of meer buiten en is uw tent, camper, (sta)caravan of eenvoudig huisje eigenlijk vooral een plek om te slapen en eventueel te koken. Kamperen is een informele, vrije manier van vakantievieren met over het algemeen weinig luxe, waarbij u tot rust kunt komen en van de natuur kunt genieten. Voor de kampeerder staan tal van campings ter beschikking in binnen- en buitenland. Deze relatief goedkope manier van overnachten is mogelijk bij allerlei toeristische trekpleisters zoals aan zee en bij grote steden. Bij de populaire vakantiebestemmingen zijn de campings vaak zeer goed geoutilleerd en beschikken zij over veel extra’s zoals een zwembad en een buitenactiviteitenprogramma. De variatie in mogelijkheden op het kampeervlak wordt steeds groter; u hoeft niet per se meer met uw eigen tent of caravan op pad te gaan, maar kunt (luxe bungalow)tenten of stacaravans reserveren. Wellicht iets minder romantisch en avontuurlijk, maar het bespaart onder meer een heleboel bagage en het soms moeizaam opzetten van uw tent. Bovendien is het mogelijk om op deze manier redelijk luxueus te kamperen, zo beschikken sommige campings over kampeermogelijkheden met echte bedden. Binnen de campingwereld bestaan onder meer speciale familie- en jongerencampings, maar ook wintersportcampings, natuurkampeerterreinen en de mogelijkheid om bij een boer of een kasteel te kamperen. Natuurlijk kunt u op de bonnefooi gaan, maar de kans dat u een goed plekje krijgt op een camping die naar uw zin is, is aanzienlijk kleiner dan wanneer u vooraf boekt. Zeker als u niet met uw eigen kampeermateriaal erop uittrekt is het aan te raden om te reserveren voor uw vertrek.

Kampeervakanties: vroeg boeken of lastminute?

Het antwoord op de vraag of u voor een kampeervakantie vroeg of op het laatste moment moet boeken hangt van een aantal factoren af. Over het algemeen geldt dat voor populaire reisperiodes zoals de schoolvakanties het verstandig is om uw reservering tijdig vast te leggen. Zo voorkomt u dat uw gewenste plekje al vergeven is en kunt u bovendien eventueel profiteren van vroegboekkortingen. Ook heeft u op die manier lekker lang de tijd om plannen te maken voor de (buiten)activiteiten die u ter plekke wilt gaan ondernemen. Dit betekent niet dat lastminutekampeervakanties niet mogelijk zijn. Als u met uw eigen tent, caravan of camper op pad gaat zou u wel een staanplaats moeten kunnen vinden, maar ook het lastminuteboeken van een tent of huisje is zeker mogelijk.

Waar kunt u uw kampeervakantie boeken?

De kampeerder heeft keuze uit heel veel landen. Nederland zelf biedt mogelijkheden te over en ook een groot deel van de rest van Europa, zeker de populaire, warmere, vakantielanden heten de kampeerder van harte welkom. Ook Amerika en Australië zijn echte kampeerlanden. Azië en Zuid-Amerika lenen zich aanmerkelijk minder voor een kampeervakantie. U zult hier nauwelijks campings kunnen vinden en bovendien is de temperatuur niet optimaal voor een dergelijke vakantie. Bij het boeken van uw kampeervakantie kunt u kiezen uit tal van aanbieders. Vacansoleil is vier opvolgende jaren verkozen tot beste reisorganisatie voor (luxe) campingvakanties en is bovendien in Europa al lange tijd marktleider op dit gebied. Ook heeft Vacansoleil voor zijn werk andere onderscheidingen gekregen, waaronder de Zoover Awards voor populairste en beste aanbieder van campingvakanties. Andere aanbieders van campings zijn onder meer Roompot, Hogenboom Vakantieparken en Landal GreenParks.

Foto's

Aanbiedingen

8.6
8.0
8.5

Bekijk alle 53 accommodaties