Bungalowparken

Bungalowparken zijn te vinden in alle populaire vakantielanden en bieden vaak veel faciliteiten en de mogelijkheid om in relatief grote mate aan privacy, vrijheid en ruimte vakantie te vieren.

Waarom een bungalowpark boeken?

Een bungalowpark wordt ook wel aangeduid als vakantiepark. De woningen op het park zijn bedoeld als vakantiehuisjes en worden over het algemeen slechts tijdelijk verhuurd. U kunt meestal kiezen uit een verblijf van één of meer weken, een weekend of een midweek. De laatste jaren zijn steeds meer vakantieparken niet alleen van de lente tot en met de herfst geopend, maar kunt u bijvoorbeeld ook de kerstdagen in een gehuurde bungalow doorbrengen. De parken zijn sterk ingesteld op de behoefte van de moderne vakantieganger. Vaak zijn ze te vinden in een bezienswaardige omgeving of bij/in een recreatie- of natuurgebied. Daarnaast beschikken veel parken over allerlei faciliteiten voor u en uw kinderen. Te denken valt aan een zwembad, speeltuin, sportvoorzieningen, kinderopvang en activiteitenprogramma’s voor jong en oud, maar ook aan winkels en horecagelegenheden. Tijdens uw verblijf in een bungalowpark bent u omringd door andere vakantiegangers met vergelijkbare wensen. Zeker voor kinderen kan dat veel speelmaatjes betekenen. Ook voor mensen die geen behoefte hebben aan al deze extra’s of luxe is een ruim aanbod aan rustige bungalowparken voorhanden. Veel parken maken deel uit van grote ketens. Eén van de voordelen daarvan is dat, als u een park heeft bezocht u min of meer weet wat u van de andere parken binnen de keten kunt verwachten. Een vakantie in een bungalowpark biedt u over het algemeen een grotere mate aan privacy, vrijheid en ruimte dan wanneer u in een hotel verblijft. In principe voert u immers uw eigen huishouden in uw eigen vakantiehuis(je). Als u met bijvoorbeeld twee of meer gezinnen op pad gaat kunt u kiezen voor elk uw eigen onderkomen, maar de parken beschikken over het algemeen ook over groepsaccommodaties.

Bungalowparken: vroeg boeken of last minute?

Indien u een bungalow wilt huren in een populaire tijd zoals een schoolvakantie of een lang weekend, is het zeker aan te raden om tijdig te boeken. Al helemaal als u op zoek bent naar een park met veel kinderfaciliteiten. Ten eerste is de keuze dan nog groot en bovendien kunt u wellicht profiteren van vroegboekkortingen. Een verblijf in een vakantiepark wordt ook aangeboden als lastminute boeking, maar het aantal daarvan loopt de laatste jaren sterk terug. Uiteraard blijft het mogelijk om, als u bijvoorbeeld spontaan een weekendje weg wilt, op het laatst een huisje naar uw wens te vinden in één van de vele bungalowparken.

Waar kunt u uw bungalowpark boeken?

Bungalowparken zijn te vinden in vrijwel alle populaire vakantielanden, maar met name Nederland en Frankrijk zijn typische vakantieparklanden met veel aanbod. Bekende ketens als Landal GreenParks, Center Parcs, Roompot Vakanties) en Hogenboom Vakantieparken bieden ook de nodige accommodaties aan in landen als België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Zowel de parken die onderdeel zijn van ketens als de opzichzelfstaande parken zijn via tal van aanbieders te boeken. Reisbureaus die zijn gespecialiseerd in bungalowparken zijn ondermeer BungalowSpecials. Ook bij gerenommeerde touroperators als TUI kunt u tegenwoordig prima terecht.

Foto's

Aanbiedingen

9.0
8.0
7.8

Bekijk alle 348 accommodaties