Libéma wil papegaaienpark Veldhoven overnemen

Datum: 2013-02-01 | Auteur: Royal Trips | Bron: Omroep Brabant

Libéma, eigenaar van een aantal Brabantse attracties en de vakantieparken Beekse Bergen en Dierenbos, is geïnteresseerd in het dinsdag failliet verklaarde papegaaienpark in Veldhoven.

Libéma heeft donderdag contact opgenomen met de curator van het papegaaienpark. Bij curator Dagmar Dielissen hebben zich drie partijen gemeld die serieuze interesse hebben. Van de vierde partij is de interesse nog niet helemaal duidelijk. Dielissen wil niet bevestigen of Libéma één van deze partijen is. Libéma is onder andere eigenaar van Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en de Brabanthallen in Den Bosch. Het concern had eerder al interesse in het papegaaienpark, maar toen ketste een overname uiteindelijk af.

Eerste gesprekken al geweest

Volgens curator Dielissen zijn de eerste gesprekken met overnamekandidaten al gehouden. "De komende anderhalve week gaan we bekijken wat er mogelijk is." Er is voldoende geld binnengehaald om het park de komende week draaiende te houden, totdat er dus hopelijk een nieuwe eigenaar gevonden is. "We moeten alleen goed uitzoeken hoe serieus de kandidaten zijn, want er melden zich veel mensen. Sommigen willen bijvoorbeeld alleen een gedeelte van de collectie overnemen. We streven er echt naar om een kandidaat te vinden die het park in het geheel kan overnemen", aldus Dielissen.

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.