Libéma mag SafariResort Beekse Bergen bouwen

Datum: 2012-03-30 | Auteur: Royal Trips | Bron: Libéma

Libéma mag na de zomer starten met de bouw van 425 zogenaamde safarilodges in vakantiepark Beekse Bergen bij Hilvarenbeek.

De pretparkenexploitant heeft hiervoor toestemming gekregen van de provincie Noord-Brabant. Wie de vakantieverblijven gaat bouwen is nog niet duidelijk. Het zogeheten SafariResort Beekse Bergen vergt een investering van 50 miljoen euro en verrijst deels op de bestaande safaricamping en deels in nog onbebouwd en beschermd bos.

Eerder wilde Libéma Vakantieparken 500 bungalows bouwen, maar dat plan stuitte op een veto van de provincie die hiervoor geen 55 hectare bos wilde opofferen. Voor de nieuwe plannen, die de bebouwing van circa 42 hectare omvatten, krijgt het recreatieconcern wel medewerking van het provinciebestuur. De Beekse Bergen heeft zich verplicht om de natuur die door de bouw van de lodges verloren gaat, te compenseren. Alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren stemden tegen de uitbreiding. Alle andere fracties gingen wel akkoord. "De Beekse Bergen kan zo uitgroeien tot het mooiste uitje van Nederland", aldus PVV-Statenlid Joyce Kardol.

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.