Grote belangstelling voor wintersportparken Landal

Datum: 2012-09-21 | Auteur: Royal Trips | Bron: Landal

Met het verschijnen van de nieuwe brochure van Landal Ski Life zijn de wintersportboekingen meteen voortvarend van start gegaan. Volgens Landal is er vooral voor de vakantieperiodes al een groot aantal boekingen gemaakt.

Ook is er opvallend veel belangstelling van groepen voor een vakantie op een van de wintersportparken. Het wintervakantie-aanbod van Landal Ski Life omvat het komende skiseizoen elf skiregio's in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië.

Wintersportvakanties worden niet alleen in gezinsverband maar ook steeds vaker met een groter gezelschap doorgebracht: met vrienden, opa en oma, de héle familie of met collega’s als bedrijfsuitje. Voor grote gezelschappen zijn er speciale XL accommodaties. Wie liever kiest voor de privacy van een eigen bungalow of appartement, kan ook meerdere verblijven bij elkaar boeken.

Breed aanbod aan activiteiten

"Natuurlijk houden we op onze parken ook rekening met wintervakantiegangers die niet (alleen maar willen) skiën. Voor hen zijn er talloze andere activiteiten als langlaufen, curling, rodelen, arrensleetochten, schaatsen, paragliden, trektochten op sneeuwrackets, Nordic Walking, schaatsen en snowboarden. Liever ontspannen en jezelf lekker laten verwennen in het wellnescentrum? Ook dat is mogelijk in onze prachtige en uitgebreide wellnesscentra", aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Ook aan de kinderen is gedacht

Om ervoor te zorgen dat de kinderen net zo’n leuke tijd hebben als de ouders, biedt Landal Ski Life voor de kleine wintersporters speciale voorzieningen, zoals een indoor zwembad, de Bollo Club, kinderopvang en aparte skiclubs voor kids en Nederlands sprekende skileraren. "Daarbij komt dat ook de inrichting van de parken optimaal is voor kinderen. Ze zijn zonder uitzondering overzichtelijk opgezet en liggen op één na aan de piste, ski-in/ski-out dus. Begin dit jaar ontvingen maar liefst zeven vakantieparken in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië het Kids WintersportTip Keurmerk." Bas Hoogland: "We doen er alles aan om het kinderen op onze wintersportparken zoveel mogelijk naar de zin te maken. De toekenning van dit nieuwe keurmerk is een beloning voor deze inspanning"

Winterberg krijgt 8-persoons stoeltjeslift

Vlakbij het park Landal Winterberg wordt voor de start van het winterseizoen een 8-persoons stoeltjeslift gerealiseerd: een primeur voor Duitsland. In slechts 1 minuut en 37 seconden brengt de lift de wintersporters naar boven. De lift is berekend op een capaciteit van 3055 mensen per uur. Oorspronkelijk zou er een 6-persoons stoeltjeslift komen, maar om de capaciteit te behalen, zouden er te veel stoeltjes nodig zijn, waardoor men te snel moet instappen. Met de 8-persoons stoeltjes is er genoeg tijd voor bijvoorbeeld families met kleine kinderen om veilig in te stappen.

Vliegensvlug naar de sneeuw

Voor wintersportliefhebbers die liever vliegend naar de sneeuw gaan, zijn er volop mogelijkheden. Alle Oostenrijkse en Zwitserse parken zijn goed bereikbaar vanaf diverse luchthavens in de buurt. In Tsjechië is de afstand naar het park wat groter, maar door de goede transfermogelijkheden is dit prima te doen.

Zoover Awards voor Oostenrijkse en Duitse Landal parken

Verschillende wintersportparken in Oostenrijk en Duitsland scoorden hoog bij de uitreiking van de Zoover Awards in april dit jaar. In Oostenrijk prijken maar liefst drie Landal parken in de top vijf: Landal Brandnertal is beoordeeld als beste vakantiepark, Landal Bad Kleinkirchheim staat op de tweede plaats en Landal Hochmontafon op de vierde plaats. In de Duitse top vijf behaalde Landal Salztal Paradies de derde plaats en Landal Winterberg de vierde plaats.

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.