Golfen in de Provence met Pierre & Vacances

Datum: 2012-07-31 | Auteur: Royal Trips | Bron: Tourpress

Nederlandse golfers zijn graag actief in eigen land maar meer dan 50% geeft aan nog liever te golfen in het buitenland. Pierre & Vacances, dé Frankrijkspecialist en Europees marktleider in vakantieverhuur, beschikt over een ruim aanbod aan luxe accommodaties met uitzicht op de golfbaan. En de sport zelf wordt natuurlijk ook niet vergeten. Vakantiepark Pont-Royal van Pierre & Vacances is begin november voor de 10e keer het decor van golftoernooi Masters 13.

Pierre & Vacances & golf

In 1992 ontwierp de Spaanse golflegende Severiano Ballesteros een 18 holes golfbaan midden in de Provence, tussen Aix-en-Provence en Avignon. Het park wordt omgeven door de Camargue, de Alpilles en het Regionaal Natuurpark van de Luberon. De heuvels en waterpartijen van de golfbaan weerspiegelen het prachtige landschap. De baan is een uitdaging voor spelers van alle niveaus (handicap vereist).

Rondom deze bijzondere golfbaan bouwde Pierre & Vacances een ruim en autovrij vakantiepark, ook wel village club genoemd. Het resultaat is een park van 180 hectare in typisch Provençaalse stijl en met respect voor de omgeving. Klokkentorens, pleinen, smalle straatjes en Provençaalse herenboerderijen maken van Pont-Royal hét voorbeeld van zuidelijke charme.

Meer dan golf alleen

Hoewel gasten genieten van speciale tarieven voor de green en verhuur van materiaal, biedt village club Pont-Royal meer dan golf alleen. Een speelvallei van 7 hectare met onder andere een groot voorverwarmd golfslagbad, restaurants en winkels en een echte Provençaalse markt in het dorpscentrum. Voor de sportievelingen die even iets anders zoeken zijn er verschillende sportvelden en tennisbanen, een manege en andere fitness-faciliteiten. Aan de kinderen is ook gedacht. Door de uiteenlopende keuze aan kidsclubs en kinderstages, waaronder golflessen, vermaken zij zich prima.

Golftoernooi Masters 13

Van 1 t/m 4 november vindt op de 18 holes golfbaan van village club Pont-Royal voor de tiende keer het golftoernooi Masters 13 plaats. Tijdens dit officiële ALPS toernooi zullen professionals uitkomen, maar het is toegankelijk voor iedereen.

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.