Center Parcs De Haan weer terug naar Sunparks

Datum: 2013-01-04 | Auteur: Royal Trips | Bron: Travel 360°

Vakantiepark De Haan aan zee, enige jaren geleden omgedoopt van Sunparks De Haan naar Center Parcs De Haan, is vanaf heden toch weer terug onder de Sunparks vlag. Sunparks De Haan aan zee is de nieuwe naam.

Het waren woelige jaren voor de reis- en hospitality sector, aan het begin van deze eeuw. In 2000 begon Pierre & Vacances aan de geleidelijke overname van Center Parcs, die in 2003 finaal werd afgerond. Ondertussen werd ook Gran Dorado overgenomen. Begin 2007 kocht Pierre & Vacances ook Sunparks – toen nog met hoofdletter P in het midden: SunParks) van Mark Vanmoerkerke. Resultaat: een indrukwekkend aanbod aan vakantieparken, met sterk uiteenlopende positionering- en pricing strategieën. Begin 2011 besliste men om Sunparks De Haan om te dopen tot Center Parcs De Haan. Vandaag 4 januari vervoegt het park in De Haan opnieuw de rangen van het Sunparks merk: Sunparks De Haan aan zee is terug van nooit weggeweest.

Let’s get closer in the middle of everywhere

De baseline van Center Parcs: "Let’s get closer". De baseline van Sunparks: "In the middle of everywhere". Deze twee korte zinnetjes vatten perfect het fundamentele verschil in positionering tussen beide merken samen. Center Parcs is een bestemming op zich. Gasten komen voor het park, voor de faciliteiten, voor de kwaliteit en de diversiteit van de cottages, voor het animatie- en entertainment programma. Sunparks is een uitvalsbasis. Gasten komen voor de omgeving, voor de uitstappen, voor een gevarieerde vakantie. Met uiteraard alle faciliteiten die elk park te bieden heeft. Om de gloednieuwe, door eigen gasten gemaakte, brochure te citeren: "Beide merken hebben heel wat gemeen, maar toch heel duidelijke verschillen. Als een tweeling, maar elk met een eigen karakter."

De rebranding van De Haan naar Center Parcs was vanaf het begin een intern vaak gecontesteerde beslissing. Een en ander had meer te maken met het verschil tussen paradepaardje De Haan en de andere parken van Sunparks dan met de gelijkenissen met de parken van Center Parcs. Ook voor de gasten bleek de nieuwe situatie vrij verwarrend. Vaste gasten van De Haan begrepen de noodzaak van verandering niet, en Center Parcs habitués herkenden het typische Center Parcs "cocoon" gevoel niet op het park. In de loop van 2012 besliste de groep dan ook om terug te keren naar de "oude" situatie. Sunparks De Haan - welkom terug. Je bent nooit weggeweest.

Meer Royal Trips nieuwsberichten

Royal Trips houdt u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe vakantieparken, nieuwe accommodaties en faciliteiten op parken, van aanbiedingen en acties van aanbieders en van ander nieuws uit de wereld van vakantieparken.