Subtropisch zwembad

Een subtropisch zwembad is niet alleen lekker warm, maar biedt ook allerhande speelmogelijkheden voor jong en oud, voor de dapperen en de wat minder stoeren onder u.

Waarom een vakantiepark met subtropisch zwembad?

Een subtropisch zwembad, ook wel subtropisch zwemparadijs genoemd, is een zwembad waarin het niet gaat om ‘baantjes zwemmen’. Sterker nog, dat is soms zelfs niet mogelijk. De watertemperatuur en de temperatuur rond het bad zijn meestal hoger dan die van de traditionele baden en zij beschikken over allerlei recreatieve faciliteiten. Voorbeelden daarvan zijn wildwaterbanen, waterglijbanen en whirlpools. Vaak treft men ook een gedeelte aan met golven en andere attracties zoals waterspuwers. De baden zijn bedoeld als echte speelplekken voor jong en oud. Heel wat vakantieparken beschikken over een dergelijk subtropisch zwembad, waarin de kinderen dagelijks urenlang plezier hebben. Ook voor de allerkleinsten zijn vaak uitdagende peuterbadjes aangelegd.

Bungalowpark met subtropisch zwembad: vroeg boeken of lastminute?

Bungalowparken met een subtropisch zwembad zijn mogelijk nog populairder dan diegene zonder een dergelijke faciliteit. Zeker tijdens de schoolvakanties weten veel gezinnen hun weg naar dergelijke parken te vinden. Dat betekent dat het raadzaam is om tijdig te reserveren, waarbij u mogelijk gebruik kunt maken van vroegboekkortingen. Ziet u nog lastminuteaanbiedingen voor een park met al dat waterplezier, dan kunt u daar uiteraard ook op inspringen en vaak profiteren van een fikse korting.

Welke vakantieparken met subtropisch zwembad zijn populair?

In alle parken van Center Parcs is een zwembad met tropische beplanting en vele waterglijbanen te vinden. In twee van hun parken zijn zelfs snorkelmogelijkheden waar u tropische vissen kunt zien (De Vossenmeren en De Kempervennen). Nog meer bijzonder is het aanbod van hun parken Le Lac d’ d’Ailette in Frankrijk en Park Hochsauerland in Duitsland. De water Playhouses die daar staan herbergen maar liefst 370 meter aan onder meer glijbanen en watervallen. Bovendien zijn er een wildwaterbaan en een kiepemmer met 700 liter water. Landal GreenParks heeft twee bungalowparken met een subtropisch zwemparadijs, Het Vennenbos en De Lommerbergen. Bij Roompot heeft u de keuze uit vijf parken met een tropisch zwembad en wellicht het allerbekendste is het Tikibad in Vakantiepark Duinrell, met één van de grootste glijbanencomplexen van de Benelux. Naast de eerder genoemde vakantieparken kunt u in België, Duitsland en Frankrijk nog andere vinden waar u en uw kinderen zich kunnen storten in het water van een subtropisch paradijs.

Foto's

Aanbiedingen

8.0
7.8
7.7

Bekijk alle 41 accommodaties