Hengelsport (vissen)

Zowel in Nederland als bijvoorbeeld Frankrijk, België en Duitsland zijn diverse vakantieparken te vinden met gemeenschappelijke dan wel individuele hengelsportmogelijkheden.

Waarom een vakantiepark met vismogelijkheden?

De sportvisserij is de laatste jaren sterk in opkomst en voor de hengelsportliefhebber zijn verschillende mogelijkheden om hobby en vakantie met elkaar te combineren. Vissen is een ontspannende bezigheid en dus heel geschikt voor een vakantie waarin u tot rust wilt komen. Diverse vakantieparken beschikken over een centrale visvijver terwijl ook parken te vinden zijn waar u vanuit uw vakantiewoning kunt proberen een visje aan de haak te slaan. Sommige parken zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld karpers of forellen. In Nederland is het hebben van een vispas altijd een vereiste en in sommige gevallen is ook een visvergunning nodig.

Bungalowpark met hengelsportfaciliteiten: vroeg boeken of lastminute?

Zeker als u tijdens de schoolvakanties of een lang weekend wilt bivakkeren op een bungalowpark met hengelsportfaciliteiten is het verstandig dit tijdig vast te leggen, om het risico te vermijden dat u achter het net vist. De hengelsport wordt steeds populairder en de spoeling van goede stekjes is in dergelijke periodes wellicht te dun voor alle liefhebbers. Mogelijk bent u op deze manier ook voordeliger uit vanwege vroegboekkortingen. Krijgt u spontaan het idee om eens een hengel te werpen, kijkt u dan vooral naar lastminuteaanbiedingen waarvan de financiële voordelen flink kunnen oplopen.

Welke vakantieparken met vismogelijkheden zijn populair?

Vakantiepark Beekse Bergen is een park waar u op verschillende soorten kunt vissen en waar u hengelmateriaal kunt verkrijgen. Bovendien biedt dit park voor de niet-vissende leden van uw gezin volop mogelijkheden tot andere vormen van (water)pret. De volgende ketens beschikken over parken voor hengelsportliefhebbers: Roompot, Center Parcs, Landal GreenParks en Hogenboom. U hoeft voor een visvakantie niet in Nederland te blijven, maar kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Duitsland (o.a. Bispinger Heide) , België (De Vossenmeren) of Frankrijk (Center Parcs Les Hauts de Bruyères). Visvakanties worden door heel Europa aangeboden.

Foto's

Aanbiedingen

8.0
7.8
8.3

Bekijk alle 112 accommodaties