Mindervaliden

Steeds meer springen vakantieparken in op de speciale wensen die mindervaliden en gehandicapten hebben ten aanzien van hun verblijf, en het aanbod is inmiddels dan ook ruim.

Waarom een vakantiepark geschikt voor mindervaliden?

Voor gehandicapten en mindervaliden is het lastiger om een geschikt vakantieverblijf te vinden. Veel vakantieparken bieden tegenwoordig echter goede mogelijkheden voor deze categorie. Zij beschikken over een aantal bungalows die zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Veelal treft u ook hulpmiddelen aan, is het mogelijk om parkeerontheffing te krijgen en zijn de algemene voorzieningen zoals het restaurant goed toegankelijk en beschikken over een invalidentoilet. De bungalows variëren van park tot park maar u kunt denken aan een ruime opzet, bredere deuropeningen, het ontbreken van drempels, een lager keukenblok, een slaapkamer met hoger bed en aangepaste badkamer met bijvoorbeeld een verhoogd toilet en beugels. Stelt u zich per park op de hoogte van de precieze aanpassingen. Het is vrijwel altijd mogelijk om, via de thuiszorg, tegen geringe kosten een hoog-laagbed in dergelijke bungalows te laten plaatsen. Regelt u dit vooraf met het park en de desbetrefffende instantie. Landal GreenParks heeft een bungalow speciaal aangepast voor mensen met een visuele beperking.

Bungalowpark met faciliteiten voor mindervaliden: vroeg boeken of lastminute?

Ook al is het aanbod van mindervalidenbungalows de laatste jaren sterk toegenomen, u zult begrijpen dat het van belang blijft uw vakantie tijdig veilig te stellen door het maken van een definitieve reservering. Mogelijk kunt u daarbij profiteren van vroegboekkorting. Als u op het laatste moment op stap wilt en u ziet een interessante lastminuteaanbieding, dan staat u natuurlijk niets in de weg om op deze, vaak zeer voordelige, mogelijkheid in te springen.

Welke vakantieparken met faciliteiten voor mindervaliden zijn populair?

De grote ketens Roompot, Center Parcs (ook in België en Duitsland), Hogenboom en Landal Greenparks (ook in Duitsland en Oostenrijk) beschikken alle over vakantieparken met aangepaste woningen. Visueel gehandicapten kunnen terecht in de Visionvilla van Landal. Als u voor meer mensen aanpassingen nodig heeft kunt u een groepsaccommodatie bij Roompot (de Katjeskelder) reserveren.

Foto's

Aanbiedingen

8.3
8.6
8.6

Bekijk alle 91 accommodaties