Kindvriendelijk

Op kindvriendelijke vakantieparken kunnen door de geboden veiligheid, voorzieningen en activiteiten de kinderen met leeftijdsgenootjes genieten en hun ouders tot rust komen.

Waarom een kindvriendelijk vakantiepark?

Een vakantie met het hele gezin is fijn, maar ouders vinden het ook prettig om niet de hele tijd een programma voor de kinderen te hoeven bedenken. Bovendien is het plezierig om als volwassenen even de zorg voor uw kinderen aan een ander over te laten of ze op een veilige plek lekker hun gang te kunnen laten gaan. Dit alles is mogelijk bij de kindvriendelijke vakantieparken, waar het plezier en de veiligheid voor kinderen en het gemak voor ouders voorop staan. Over het algemeen hebben ze veel faciliteiten zoals een kinderboerderij, een apart kinderzwembad, speelmogelijkheden en een kinderactiviteiten- en animatieprogramma. Ook kunt u op verschillende parken oppas regelen. Vaak treft u speciale kinderbungalows aan die zijn ingericht voor baby’s en peuters. Zij zijn uitgerust met voorzieningen, zoals kinderbedjes en -stoelen en spelletjes, en vaak met speeltoestellen in een omheinde tuin. Uiteraard is de kans op het vinden van speelmaatjes op een kindvriendelijk park groter dan elders. Wel heel bijzonder zijn de vakantieparken die bovendien toegang verschaffen tot een attractiepark. Tot slot kunt u kiezen voor een skivakantie in een kindvriendelijk park. Diverse parken in Oostenrijk bijvoorbeeld verzorgen kinderskilessen in het Nederlands. De vakantieparken van Landal Ski Life in Oostenrijk zijn volledig ingesteld op gezinnen met kinderen.

Kindvriendelijk bungalowpark: vroeg boeken of lastminute?

Aangezien trips met kinderen al snel plaatsvinden tijdens de schoolvakanties en lange weekenden is het verstandig om uw plannen tijdig te verwezenlijken in de vorm van een reservering. Op die manier voorkomt u teleurstellingen, zeker als u bijzondere wensen hebt zoals een kindvriendelijke woning. Uw snelle handelen kan bovendien beloond worden met een vroegboekkorting. Voor mensen die meer van spontane acties en verrassingen houden zijn altijd wel lastminuteaanbiedingen te vinden, al loopt dat aantal de laatste jaren terug.

Welke kindvriendelijke vakantieparken zijn populair?

In Nederland zijn tal van baby-, kind- en tienervriendelijke vakantieparken te vinden onder andere bij de ketens Landal GreenParks en Center Parcs, maar ook onafhankelijke parken zoals Vakantiepark De Krim op Texel, Vakantiepark Beekse Bergen, Vakantiepark Oranje (met pretpark en subtropisch zwemparadijs) en Vakantiepark PonyparkCity. Ook in bijvoorbeeld Duitsland, België en Frankrijk vindt u tal van kindvriendelijke mogelijkheden. Voor een wintersport met de kinderen kunt u overwegen gebruik te maken van de parken van Landal Ski Life in Oostenrijk. Als u slechts kort weg wilt kunt u naar Winterberg (D) waar kinderpistes zijn met kinderliften, kinderopvang en –lessen en de restaurants rekening houden met kleine kinderen. Zowel Landal als Center Parcs hebben hier accommodaties.

Foto's

Aanbiedingen

9.0
8.0
7.8

Bekijk alle 203 accommodaties