Huisdieren (honden)

Waarom zou u uw huisdier, in veel gevallen een hond, achterlaten en zelf naar een vakantiepark gaan terwijl uw trouwe viervoeter en ook u zelf, extra veel plezier kunnen beleven als hij meegaat?

Waarom een vakantiepark geschikt voor huisdieren?

Zeker als u met de auto op vakantie gaat naar een vakantiepark is het goed mogelijk uw huisdier mee te nemen, hetgeen in de praktijk meestal neerkomt op een hond. Op die manier is het niet nodig uw trouwe maatje te missen, familie of vrienden te belasten met de zorg , of op zoek te gaan naar een asiel, maar kunt u bovendien uw viervoeter een fijne vakantie bieden. Heeft u thuis geen tuin? Dan biedt een vakantiehuisje dat er wel één heeft extra leuke mogelijkheden. De aanwezigheid van uw hond zal u daarnaast mogelijk stimuleren tot het maken van mooie, lange ontspannende wandelingen langs bijvoorbeeld de kust, het strand of in de bossen. Meestal is in de ‘huisdiervriendelijke’ parken in de winkel dierenvoeding verkrijgbaar en zijn hondentoiletten aangebracht. Daar waar honden welkom zijn, zijn katten het over het algemeen ook, en ook is het mogelijk uw konijn, cavia of hamster mee te nemen. Sommige parken beschikken over veel woningen waar huisdieren zijn toegestaan, op andere is dat aantal beperkt, een ander verschil tussen de diverse parken is dat sommige verplichten dat honden aangelijnd zijn. Voor mensen met bijvoorbeeld allergieën of gevoelige neuzen hebben de meeste bungalowparken ook huisdiervrije huisjes. U moet bij uw boeking kenbaar maken dat u een huisdier meeneemt, in de meeste gevallen zijn daaraan kosten verbonden. Het aantal honden is veelal gemaximeerd tot één of twee. Als u naar het buitenland gaat heeft u voor uw hond een Europees paspoort (vaccinatie en identificatie) nodig.

Bungalowpark met huisdieren: vroeg boeken of lastminute?

Aangezien op sommige parken het aantal woningen waar huisdieren zijn toegestaan beperkt in aantal is, geldt daarvoor in ieder geval dat het slim is om tijdig te reserveren. Eens te meer wanneer uw verblijf in een schoolvakanties of lang weekend valt. Let u daarbij op of u van mogelijke vroegboekkortingen kunt profiteren. Als u op het laatst gegrepen wordt door het idee om met uw huisdier eropuit te trekken vindt u wellicht nog interessante lastminuteaanbiedingen.

Welke vakantieparken met toegang voor huisdieren zijn populair?

De volgende ketens van vakantieparken heten uw huisdier welkom; sommige bij ieder van hun parken en andere bij een deel daarvan. Landal GreenParks, Center Parcs, Sunparks (gratis), Roompot en Hogenboom.

Foto's

Aanbiedingen

8.0
7.8
8.3

Bekijk alle 199 accommodaties