Zomervakantie 2024

Vanwege het weer en de lange schoolvrije periode heeft u in de zomervakantie volop mogelijkheden uw huisdeur achter u te sluiten en van het overvloedige reisaanbod gebruik te maken.

Waarom een aanbieding boeken in de zomervakantie?

De exacte data van de Nederlandse zomervakantie 2024 zijn afhankelijk van schooltype en regio, maar alle kinderen zijn zes à zeven weken vrij binnen de periode van 6 juli tot en met 1 september. De lange vrije periode van de scholieren maakt het mogelijk om een flinke tijd weg te gaan, terwijl ook het wat korter onderbreken van de vakantie in eigen huis en omgeving een belangrijke reden vormt waarom de zomervakantie de tijd bij uitstek is om op reis te gaan. Ook de bouwvakvakantie en het weer spelen daarbij een rol. Deze grote concentratie van vakantiegangers heeft tot gevolg dat de diverse accommodaties in de zomervakantie veel organiseren voor jong en oud en vaak (extra) voorzieningen treffen voor bijvoorbeeld kinderopvang. Een nadeel is dat de zomervakantie hoogseizoen is in de toeristenwereld en de prijzen navenant zijn.

Zomervakantie 2024: vroeg boeken of lastminute?

Het reis- en accommodatie-aanbod is groot in de zomervakantie. Als het u niet zo veel uitmaakt wanneer u precies weg bent en waar u naartoe gaat, dan kunt u de lastminuteaanbiedingen in de gaten houden en inspringen op iets dat interessant voor u is. U bent dan echter lang niet altijd voordeliger uit dan wanneer u zeer tijdig heeft gereserveerd. Zeker als u met kinderen reist en specifieke wensen hebt ten aanzien van onder meer de periode en de accommodatie, is het verstandig om uw plannen bijtijds te smeden en vast te leggen. Dit voorkomt teleurstellingen en als beloning kunt u dan bovendien wellicht profiteren van de vroegboekkortingen waarmee in de reiswereld veel wordt gewerkt.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden in de zomervakantie?

Het aantal verblijfsmogelijkheden in de zomervakantie is onuitputtelijk. U kunt in binnen- en buitenland terecht bij een grote hoeveelheid campings en vakantieparken met zeer uiteenlopende kenmerken. Aangezien het volop hoogseizoen is doen zij bovendien hun uiterste best om het de bezoekers naar de zin te maken met extra faciliteiten en programma’s. Zowel een (buitenland)verblijf van enkele weken is mogelijk, maar ook in de zomer kunt u natuurlijk kiezen voor één of meer kortere trips, zoals naar Disneyland Parijs.

Foto's

Aanbiedingen

9.0
8.0
8.3

Bekijk alle 350 accommodaties