Voorjaarsvakantie 2023

Tijdens de voorjaarsvakantie kunt u relatief goedkoop gaan skiën, een weekje bijkomen in een bungalowpark of op een luxe camping, al dan niet in eigen land, maar ook naar Disneyland Parijs.

Waarom een aanbieding boeken in de voorjaarsvakantie?

De adviesdata van de voorjaarsvakantie voor de scholen zijn afhankelijk van de regio, waarbij per school van het advies kan worden afgeweken. In de praktijk zullen in 2023 veel scholen in Zuid-Nederland vrij hebben van 18 februari tot en met 26 februari en scholen in Midden- en Noord-Nederland van 25 februari tot en met 5 maart. Over het algemeen betekent dit dus een week schoolvakantie en een goede gelegenheid om een aanbieding te boeken. Zeker als u wilt gaan wintersporten en bent aangewezen op schoolvakanties, is dit naast de kerstvakantie het aangewezen moment. Ook voor diegenen die langzamerhand wel even toe zijn aan wat warmer weer kan de voorjaarsvakantie uitkomst bieden. Bovendien valt de Nederlandse vakantie internationaal gezien in het laagseizoen en worden dus relatief lage prijzen gehanteerd.

Voorjaarsvakantie 2023: vroeg boeken of lastminute?

Het is het beste om aanbiedingen tijdens schoolvakanties bijtijds te boeken, u bent immers niet de enige die die periode op het oog heeft. Bovendien kunt u dan mogelijkerwijs ook nog profiteren van speciale vroegboekkortingen en voorjaarsvakantie-aanbiedingen. Dit wil niet zeggen dat het inspelen op lastminutedeals uitgesloten is; hoewel hun aantal afneemt duiken ze nog steeds op bij de diverse aanbieders.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden in de voorjaarsvakantie?

Voor een weekje (of korter) weg tijdens de voorjaarsvakantie heeft u verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld verblijf in eigen land of een weekje gaan skiën. Steeds meer bungalowparken hebben in de voorjaarsvakantie accommodatie voor u beschikbaar. Bovendien vindt u aanbiedingen van (luxe) campings die stacaravans of tenten voor die periode verhuren. De vrije schooldagen in het voorjaar zijn daarnaast heel geschikt om de sprookjeswereld van Disneyland Parijs te bezoeken of wat warmte op te zoeken op de campings/vakantieparken van zuidelijker gelegen landen.

Foto's

Aanbiedingen

9.0
8.0
8.3

Bekijk alle 324 accommodaties