Pasen 2024

Het lange paasweekend is een mooie aanleiding om korter of wat langer op stap te gaan vanwege onder meer de vrije dagen, de aanbiedingen/prijzen en de al aangename temperatuur in de zuidelijker landen.

Waarom een aanbieding boeken met Pasen?

In tegenstelling tot de Belgische kinderen die met Pasen twee weken vrij hebben (1 t/m 14 april), kennen de Nederlandse scholen de laatste jaren geen officiële paasvakantie meer. Wel gaat dit feest gepaard met enkele vrije dagen waardoor een lang weekend ontstaat van Goede Vrijdag tot en met maandag 2e paasdag. Aangezien voor veel volwassenen Goede Vrijdag en 2e paasdag ook vrije dagen zijn kan men door het opnemen van relatief weinig vakantiedagen toch een tijdje weg. Pasen valt ieder jaar in het vroege voorjaar, in maart of april, en is dus een uitgelezen moment om na een lange periode min of meer binnen te hebben vertoefd er lekker op uit te trekken. Zeker in de wat zuidelijker gelegen landen zijn de temperaturen dan vaak al bijzonder aangenaam. Als voor u de zomervakantie nog te lang op zich laat wachten is een paastrip een welkom geschenk. Veel aanbieders stunten met paasvakantie-aanbiedingen zodat deze periode financieel relatief aantrekkelijk is. Goede Vrijdag 2024 valt op 29 maart en Pasen twee dagen later op 31 maart en 1 april.

Pasen 2024: vroeg boeken of lastminute?

Als u alleen het lange paasweekend weg wilt bent u niet de enige, en is het verstandig om uw plekje tijdig zeker te stellen. Dat kan ook voordelig zijn omdat de aanbieders hun accommodaties zo vroeg mogelijk aan de man proberen te brengen wat leidt tot onder meer vroegboekkortingen en paasvakantie-aanbiedingen. De laatste jaren neemt het aantal lastminuteaanbiedingen af, maar u zult merken dat onder meer op internet in de periode voor Pasen toch nog de nodige lastminutevoordeeltjes te vinden zijn. Om teleurstelling te voorkomen is het echter in vakantieperiodes altijd raadzaam om tijdig te boeken. Mocht u met Pasen het liefst een paar daagjes gaan wintersporten, dan kunt u het beste het weer en de sneeuwomstandigheden afwachten en pas op het laatst beslissen. Eind maart is het immers geenszins zeker dat in de nabijgelegen ski-oorden in België en Duitsland sneeuw ligt.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden voor Pasen 2024?

Met Pasen 2024 heeft u ruime verblijfsmogelijkheden. Vanzelfsprekend kunt u terecht in een hotel, maar juist voor een korte vakantie is overnachten in bijvoorbeeld een bungalowpark een aardig alternatief. De vakantieparken besteden altijd aandacht aan feestdagen als Pasen. Voor het slapen in een tent is het rond Pasen misschien nog wat koud, maar heel wat moderne campings zijn daar op ingesteld en bieden overnachtingsmogelijkheden die, ook als het wat frisser is, voldoende comfortabel zijn. Zelfs een paar dagen skiën behoort met Pasen tot de mogelijkheden, zij het dat u daarvoor wel afhankelijk bent van de sneeuwcondities, met laatvallende paasdagen zoals in 2024 maakt u kans. is een bestemming die heel geschikt is voor een verblijf van slechts enkele dagen en dus ook zeker het overwegen waard voor Pasen 2024.

Foto's

Aanbiedingen

9.0
8.0
8.3

Bekijk alle 350 accommodaties