Vakantieparken aan het water

Water is een natuurlijke attractie die veel mogelijkheden biedt om te sporten, af te koelen en te ontspannen, vandaar het grote aantal vakantieparken aan meren, plassen en rivieren.

Waarom een vakantiepark aan het water?

Water is voor velen synoniem met vertier en ontspanning. Denk aan de mogelijkheden die plassen, meren en rivieren te bieden hebben. U kunt onder meer varen met zeil-, roeiboten of kano’s, maar ook windsurfen, zwemmen, duiken, vissen of gewoon lekker pootje baden. Hoewel veel vakantieparken zwembaden hebben of zelfs subtropische zwemparadijzen, is dat toch heel anders dan de sfeer en de mogelijkheden van natuurlijke waterpartijen. Tijdens warme dagen biedt het water bovendien verkoeling. Ook staat uitzicht op het water garant voor vergezichten, die, al was het maar door de beweging, blijven fascineren. Als u met kleine kinderen reist is het bij een vakantie aan het water extra van belang dat u bij het uitzoeken van uw verblijf let op de veiligheid.

Bungalowpark aan het water: vroeg boeken of lastminute?

Zeker tijdens het watersportseizoen en tijdens de schoolvakanties is het verstandig om uw vakantie aan het water tijdig vast te leggen. Mogelijk kunt u daarbij profiteren van een vroegboekkorting. Het aantal lastminuteaanbiedingen neemt de laatste jaren sterk af, maar nog steeds kunt u op die wijze echte koopjes vinden, ook voor vakanties aan het water. Van belang is daarbij wel dat u een redelijk flexibele instelling heeft met betrekking tot de periode en uw verblijfsplaats.

Welke vakantieparken aan het water zijn populair?

Nederland wordt niet voor niets een kikkerlandje genoemd. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat hier veel vakantieparken te vinden zijn die aan het water liggen. Aan het Grevelingenmeer bijvoorbeeld vindt u de populaire bestemmingen Landal Port Greve, Center Parcs Port Zélande en Vakantiepark Aquadelta. Ook in de ons omringende landen zijn vakantieparken te vinden die aan het water liggen.

Foto's

Aanbiedingen

8.0
7.8
7.7

Bekijk alle 113 accommodaties