Vakantieparken aan de kust

De kuststrook kan heel gevarieerd zijn qua natuur, is wat koeler dan het binnenland en biedt velen een vakantiegevoel vanwege onder meer de nabijheid van zee en strand.

Waarom een vakantiepark aan de kust?

Als u in een vakantiepark aan de kust verblijft zijn de zee en vaak ook het strand met hun mogelijkheden dichtbij. Verblijven die direct aan zee of strand liggen zijn over het algemeen drukker en vooral gericht op mensen die vooral een strandvakantie willen. Iets meer landinwaarts is de focus minder eenzijdig en de natuur vaak gevarieerder. De kust roept bij veel mensen een vakantiegevoel op. Veelal gaat het om mooie natuurgebieden die onderling zeer verschillend kunnen zijn. Te denken valt aan onder meer aan duinpartijen, kustbossen en de meer rotsachtige kuststroken. Vrijwel altijd vormt de kust een fotogenieke omgeving. In de zomer is het aan zee meestal wat koeler dan in het binnenland.

Bungalowpark aan de kust: vroeg boeken of lastminute?

Voor bungalowparken die aan de kust van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië liggen geldt dat met name het zomerseizoen zeer populair is. Vandaar dat het verstandig is om uw boeking voor deze periode tijdig vast te leggen. Mogelijk kunt u daarbij gebruikmaken van een voordelige vroegboekkorting. Wilt u op het laatst voor een weekend of wat langer naar de kust trekken of in een wat minder drukke tijd, dan zal het vast lukken om iets van uw gading te vinden, als u tenminste niet al te strikt omlijnde wensen hebt. Let u daarbij op mogelijke lastminuteaanbiedingen.

Welke kust vakantieparken zijn populair?

In Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië maar ook bijvoorbeeld Denemarken liggen lange kuststroken. Denkt u daarbij ook aan de Waddeneilanden. De vakantieparkhouders hebben daar goed op ingespeeld en het aanbod aan parken aan de kust is dan ook groot. Landal GreenParks, Hogenboom, Center Parcs, DroomParken, Molecaten en Roompot zijn voorbeelden van grote ketens met populaire bungalowparken in het kustgebied.

Foto's

Aanbiedingen

8.3
8.6
8.5

Bekijk alle 98 accommodaties