Vakantieparken in het bos

Het bos biedt u bescherming tegen wind en zon, privacy en goede omstandigheden voor een rustgevende vakantie met veel wandel- en fietsmogelijkheden en avontuurlijke kinderspelletjes.

Waarom een vakantiepark in het bos?

Overnachten in een bos is rustgevend, terwijl de bomen bovendien bescherming bieden tegen te grote warmte en veel wind. Veelal biedt de natuurlijke omgeving van vakantieparken in het bos relatief veel privacy. Bossen vormen een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld wandelingen en fietstochten. Ook kunnen kinderen vaak avontuurlijke spelletjes bedenken met de natuurlijke elementen en zich bezighouden met het spotten en bekijken van allerlei natuurlijke bosbewoners zoals eekhoorntjes, konijnen, herten en tal van vogelsoorten. Bossen kunnen onderling flink van karakter verschillen waardoor zowel voor de romanticus als voor de avonturier wel iets te vinden is. Voor een bosvakantie hoeft u niet ver weg. Nederland heeft veel te bieden op dit vlak, maar ook in Duitsland, bijvoorbeeld in het Zwarte Woud, of in de Belgische Ardennen vindt u volop mogelijkheden.

Bungalowpark in het bos: vroeg boeken of lastminute?

In zijn algemeenheid geldt dat u voor een verblijf tijdens de schoolvakanties het beste tijdig kunt boeken. Dat voorkomt teleurstellingen en levert mogelijk ook nog financieel voordeel op in de vorm van een vroegboekkorting. Als u pas op het laatste moment het idee krijgt om een tijdje in het bos te bivakkeren kunt u natuurlijk altijd kijken of de parken interessante lastminuteaanbiedingen hebben. De kortingen kunnen daarbij fors oplopen.

Welke bosrijke vakantieparken zijn populair?

Het populaire Landal GreenParks heeft niet voor niets als slogan ‘Ontdek wat groen kan doen’. Deze keten kiest de locaties voor zijn vakantiehuizen zo uit, dat de natuur een belangrijke rol speelt. Diverse bosrijke Landal vakantieparken in Nederland en Duitsland beschikken over een apart campinggedeelte. Voorbeelden van andere ketens met bosrijke vakantieparken die graag bezocht worden zijn: Roompot, Molecaten, DroomParken, Center Parcs en Libéma. Op veel van deze parken is een groot aantal voorzieningen aanwezig zoals zwembaden, restaurants, kinderspeelplaatsen en animatieprogramma’s.

Foto's

Aanbiedingen

8.0
7.8
8.8

Bekijk alle 176 accommodaties