Vakantiepark in de bergen / heuvels

Bergen en heuvels geven Nederlanders meteen een vakantiegevoel en bieden allerhande mogelijkheden voor sportieve en ontspannende vakanties in een natuurlijke omgeving.

Waarom een vakantiepark in de bergen?

Natuurliefhebbers zijn graag in de bergen. Dit zijn immers grote gebieden, veelal met nog ongerepte natuur, met schitterende vergezichten en allerlei mogelijkheden voor fietstochten en wandelingen. De omstandigheden in de bergen zijn echter ook geschikt voor andere vormen van sport die in Nederland niet mogelijk zijn. Zowel ’s zomers als ’s winters bieden de bergen sportievelingen heel wat uitdagingen, waarbij watersporten op de bergmeren en in de snelstromende riviertjes niet vergeten moet worden. Daarnaast geven de bergen de bewoners van ons platte landje haast automatisch een vakantiegevoel. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor bijvoorbeeld ruige, rotsachtige bergpartijen, vulkaangebieden of lieflijke valleien. De bergen vormen veelal een prima omgeving om tot rust te komen en te profiteren van gezonde, frisse lucht. Een voordeel van de hogergelegen vakantieparken is dat ze in de zomer minder warm zijn.

Bungalowpark in de bergen: vroeg boeken of lastminute?

Voor de populaire periodes zoals de schoolvakanties en de wintersporttijd geldt dat het verstandig is om uw vakantiewoning tijdig te reserveren. Let u daarbij op of u interessante vroegboekkortingen tegenkomt; deze zijn de laatste jaren sterk in opkomst en overtroeven het aantal lastminuteaanbiedingen in aantal. Maar als u liever op het laatst beslist, onder andere afhankelijk van bijvoorbeeld de sneeuwcondities, kunt u altijd nog proberen uw slag te slaan via deze aanbiedingen die soms tot hoge financiële kortingen kunnen leiden.

Welke vakantieparken in een bergachtige omgeving zijn populair?

Oostenrijk, Frankrijk en Italië zijn in trek bij mensen die tijdens hun vakantie graag in de bergen vertoeven. Maar als u hogerop wilt kunt u het ook dichter bij huis zoeken zoals in de Belgische Ardennen of Duitsland. Zelfs voor wintersporters zijn daar, afhankelijk van het weer, wintersportmogelijkheden.

Foto's

Aanbiedingen

8.5
8.5
8.2

Bekijk alle 42 accommodaties