Spanje

In Spanje met zijn gunstige vakantieklimaat is het mogelijk sportieve inspanning te verrichten zoals duiken, skiën en golfen, waarbij u kunt overnachten in bijvoorbeeld vakantieparken of op campings.

Heeft Spanje vakantieparken?

In Spanje kunt u terecht bij heel wat vakantieparken. Deze zijn in tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland niet allemaal onderdeel van een keten, hoewel Pierre et Vacances wel de nodige parken in Spanje heeft. De vakantieparken zijn vooral te vinden in de toeristische kuststreken van de Costa Brava en de Costa Dorada, maar ook elders in bijvoorbeeld Cataluña en aan de Costa Blanca. U heeft keuze uit onder meer luxueuze en kindvriendelijke parken.

Is kamperen in Spanje een optie?

Kampeerders gaan graag naar Spanje op vakantie. Het klimaat, dat voor deze vorm van overnachten zo belangrijk is, helpt daarbij zeker mee. Veel mensen trekken met hun tent, soms jaarlijks, naar één van de vele campings aan de beroemde Costa’s voor een zon-, zee- en strandvakantie. U kunt ook kiezen voor een camping in de buurt van bijvoorbeeld Barcelona of Valencia en deze interessante steden bezoeken. Het is niet nodig met uw eigen tent of caravan op pad te gaan. Heel wat Spaanse campings verhuren luxe stacaravans en ingerichte bungalowtenten.

Biedt Spanje wintersportmogelijkheden?

Misschien voor velen onverwacht, maar Spanje biedt tal van wintersportmogelijkheden. In dit land met zijn vele bergen kunt u onder meer skiën in de hooggelegen Sierra Nevada waar meer dan 83 km piste ligt en ruim 20 skiliften zijn. Een groot deel van de pistes in de Pyreneeën loopt door bosrijk gebied. Als u een ervaren skiër bent, biedt het daar gelegen grootste Spaanse skigebied Baqueira-Beret met zijn ruim 100 km piste goede mogelijkheden. Daarnaast kunt u in het achterland van zowel Barcelona (Masella) als Madrid de lange latten onderbinden. U kunt terecht in ongeveer 35 ski-resorts. Het bijzondere van een wintersportvakantie in Spanje is dat het in de lager gelegen gebieden aantrekkelijk warm is en u dus bij wijze van spreke een zon/skivakantie kunt beleven. Bovendien kunt u uw sportieve activiteiten goed afwisselen met het bezoeken van interessante steden. Het après ski neemt in Spanje een duidelijk andere vorm aan dan in de Alpenlanden. U kunt echter wel gezellig uit en genieten van de Spaanse wijnen, de tapas en als u wilt van een stevige maaltijd.

Biedt Spanje duikmogelijkheden?

Met kusten aan de heldere Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en eilandengroepen zoals de Balearen en de Canarische Eilanden, biedt Spanje de sportduiker een ruime keuze aan bestemmingen. Op diverse plekken liggen scheepswrakken en bovendien verschillen de diverse bestemmingen qua bodemgesteldheid van de zee waardoor volop variatie ontstaat. Niet ver van Almunecar, aan de zuidelijke Costa Tropical ligt La Herradura. Dit rustige dorpje is een goede uitvalsbasis voor de liefhebber van de onderwaterwereld. U treft in de nabijheid mooie rotsformaties, kreken en baaien aan en een zeer gevarieerde onderwaterflora en –fauna. Zowel de beginnende als de ervaren duiker kunnen in deze visrijke wateren hun ogen uitkijken. In de Middellandse Zee heeft u over het algemeen geen speciale apparatuur nodig omdat het tot op redelijke diepte behoorlijk licht is. Bovendien kunt u vanwege de watertemperatuur zonder duikerspak af.

Biedt Spanje golfmogelijkheden?

Vanwege onder meer het goede klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 20°C en weinig regen, en de prachtige, mooi gelegen golfbanen en resorts, is Spanje één van de grootste golflanden. In totaal telt het land ruim 300 golfterreinen. Meer dan een derde daarvan is te vinden in het zuidelijke Andalusië en daarvan weer het merendeel aan de Costa del Sol. Deze streek wordt zelfs wel Costa del Golf genoemd en beschikt over enkele zeer prestigieuze golfbanen. Rond de stad Marbella alleen al liggen er meer dan 40. De Costa de La Luz die ook deel uitmaakt van Andalusië is een golfregio in opkomst. Vanwege de goedkope vluchten naar de Costa Blanca en de variatie aan golfterreinen is ook deze bestemming zeer geliefd bij golfers. De meeste banen zijn toegankelijk voor iedereen met GVB niveau, maar op sommige banen wordt een lage handicap gevraagd. De terreinen bieden met hun hoogteverschillen en hindernissen in de vorm van rotsen en bergen andere uitdagingen dan die in Nederland.

Foto's

Ligging