Balearen

De subtropische Spaanse eilandengroep de Balearen is een geschikte bestemming voor onder meer duikers en golfers en bieden onder meer verblijfsmogelijkheden op enkele vakantieparken en campings.

Welke eilanden behoren tot de Balearen?

De Spaanse eilandengroep de Balearen ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit de grotere eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en het wat kleinere Cabrera en Dragonera.

Hebben de Balearen vakantieparken?

Ze zijn niet heel dicht gezaaid, maar op de Balearen kunt u op de grotere eilanden enige vakantieparken of resorts vinden. U kunt een resort daar vergelijken met een Nederlands of Belgisch vakantiepark. U heeft uw eigen onderkomen en kunt gebruikmaken van enkele centrale voorzieningen zoals een zwembad.

Is kamperen op de Balearen een optie?

De natuurrijke, subtropische Balearen, waar het vrijwel altijd lekker weer is, zijn een geschikte bestemming voor een kampeervakantie. Op Ibiza treft u zeven campings aan met vertier in de vorm van bijvoorbeeld zwembaden. Sommige liggen vlak bij het strand andere in het binnenland. Ook op Mallorca en Menorca zijn één of meer campings te vinden. Vanwege de voorzieningen en de prijs bieden zij goede mogelijkheden voor diegenen die relatief goedkoop vakantie willen vieren. U kunt bij een paar campings het hele jaar terecht en op sommige is het mogelijk naast een staplaats ook een bungalow te huren. Op Formentera is kamperen verboden.

Bieden de Balearen duikmogelijkheden?

De Balearen staan bekend om hun goede duikmogelijkheden. Een bijzondere vorm die hier kan worden beoefend is het grotduiken. Met name op Mallorca met zijn vele havens is een groot aantal duikscholen te vinden. Een bij Nederlanders populaire school is Bahia Azul. Voor zowel hun materiaal en het opleidingsniveau gelden de hoogste maatstaven., terwijl hun duikgidsen op lange ervaring kunnen bogen. Ook rond de eilanden Menorca, Formentera en Ibiza kunt u mooie duiken maken, al was het alleen maar omdat het water zo helder en lekker van temperatuur is. U kunt koralen, scheepswrakken en kleurrijke vissen verwachten. Uiteraard vindt u voor uw duikactiviteiten de nodige voorzieningen.

Bieden de Balearen golfmogelijkheden?

De populariteit van de golfsport neemt ook op de Balearen toe, waarmee het aantal golfbanen stijgt. Alleen al op Mallorca kunt u bij meer dan 20 banen terecht. De banen zijn goed onderhouden en vrijwel allemaal mooi gelegen. Enkele zijn zeer prestigieus zoals Golf de Poniente, Golf Alcanada, ontworpen door Robert Trent Jones, Capdepera Golf en Pula Golf. Menorca beschikt over één baan, met 18 holes die gedeeltelijk in een natuurreservaat liggen. In het hoogseizoen is reserveren hier aan te raden. Ook Ibiza heeft één golfterrein, met een 9 en een 18 holes baan (par 72). Deze laatste is uitdagend en heel geschikt voor ervaren spelers, terwijl de 9 holes baan voor beginners niet eenvoudig is. Een mooie bijkomstigheid bij het golfen op de Balearen is, naast de zo van Nederland afwijkende omgeving, het grotendeels lekkere weer.

Foto's

Ligging