Dubai

Het warme en luxueuze Dubai, dat sterk op toeristen is ingesteld, biedt onder andere mogelijkheden in een luxe resort een stads- of strandvakantie te houden, te kamperen, te golfen en zelfs om te skiën.

Heeft Dubai vakantieparken?

Dubai verdient een belangrijk deel van zijn geld met de toeristenindustrie en heeft derhalve een groot aantal (luxe) resorts. U kunt ze vinden in de stad en de woestijn, maar de meeste liggen aan het strand en aan zee. De resorts zijn vooral gevestigd in het populaire Jumeirah Beach en bieden de meest luxe faciliteiten die u maar kunt bedenken. Hier kunnen de vakantieparken zoals we die kennen in Nederland zeker niet aan tippen.

Is kamperen in Dubai een optie?

Naast de grote hoeveelheid hotels en resorts die Dubai kent, beschikt het tevens over een aantal campings. Op deze manier kunt u wat voordeliger genieten van de rijke cultuurhistorie en de mooie natuur van Dubai. Aangezien kamperen min of meer gelijk staat met buiten leven, is het klimaat een belangrijke factor. Wat dat betreft zit u goed in Dubai, waar het vrijwel steeds zonnig is, altijd warm en slechts zelden een regenbui valt. Vanwege de extreme warmte in onze zomermaanden echter, moet u zich twee keer bedenken voordat u een kampeervakantie plant in juli of augustus. Airconditioning is in die periode namelijk geen overbodige luxe. Het is raadzaam om uw kampeerplaats van tevoren te reserveren. Als u van plan bent rond te trekken, legt u dan in ieder geval de eerste camping tijdig vast.

Biedt Dubai wintersportmogelijkheden?

Wellicht zeer onverwacht, maar in Dubai met zijn warme woestijnklimaat kunt u skiën. U kunt op verschillende plekken terecht, maar de belangrijkste is Ski Dubai. Dit is zelfs de grootste indoor skigelegenheid ter wereld. U kunt kiezen uit vijf pistes van maximaal 400 meter lang. Voor zowel beginners als gevorderden zijn skiliften. Beginners kunnen les nemen en al het benodigde materiaal is te huur. Zeker niet een oord voor de veeleisende skiër, maar wel een mooie gelegenheid om wat afdalingen te combineren met warmte aan het strand.

Biedt Dubai duikmogelijkheden?

Dubai ligt aan een baai van de Perzische Golf en voor de kust heeft het verschillende kunstmatige toeristeneilanden aangelegd. Aan water met een prettige temperatuur dus geen gebrek. Toch is Dubai niet de duikbestemming bij uitstek. U zult enige plekken aantreffen waar vooral opleidingsduiken worden gedaan en voor de kust zijn wat kunstmatige riffen aangelegd, waar een scheepswrak is geplaatst. Het zicht wordt soms belemmerd door werkzaamheden aan de eilanden. U kunt daarentegen wel prachtige duiken maken in het naburige emiraat Fujeirah en in Oman. Bij alle duikscholen in Dubai kunt u dergelijke duikexcursies regelen. Tenslotte bestaat de mogelijkheid om in het Dubai Aquarium & Waterzoo te duiken. Als één van de grootste aquaria ter wereld met ruim 33.000 verschillende dieren is dit een hele belevenis. U bent verplicht de duikuitrusting van het aquarium te gebruiken en als u het geheel snorkelend wilt ondergaan kan dat vanuit een stevige kooi.

Biedt Dubai golfmogelijkheden?

Het aantal golfbanen in Dubai breidt zich nog steeds uit. U kunt inmiddels terecht bij meer dan tien prachtige terreinen. De hoogte van de greenfees en het aantal holes lopen onderling uiteen. Mede vanwege het zonnige weer en de kleine kans op neerslag worden heel wat golfvakanties naar Dubai aangeboden.

Foto's

Ligging