55+ Korting

55+ korting is een vorm van korting, variërend qua percentage en leeftijd, die wordt gegeven bij het verhuren van onder meer vakantiehuisjes, als de boeker minimaal 55 jaar oud is.

Wat is 55+ korting?

55+ korting is korting die gegeven wordt aan personen van 55 jaar en ouder. Dat wil zeggen, als de persoon die de boeking doet in die leeftijdscategorie valt, dan krijgt deze de eventuele 55+ korting. Dit geldt ook als het om het huren van een huisje gaat en de rest van het gezelschap nog geen 55 jaar is. Het kortingspercentage varieert, maar kan oplopen tot 20%.

Korting voor andere leeftijden

Bij sommige aanbieders, zoals Roompot geldt een leeftijd van 50 in plaats van 55 jaar. De 55+ korting wordt ook wel seniorenkorting genoemd. De reiswereld kent ook de Jonge Gezinnen Korting ofwel familiekorting voor families met minstens één kind onder de 13 jaar. Naast deze kortingsvormen die door veel aanbieders worden gehanteerd zijn nog andere leeftijdskortingen te vinden. Onder andere Center Parcs heeft speciale aanbiedingen voor mensen met een pasgeboren baby. De kortingen zijn soms te combineren met vroegboek- en andere kortingen, maar vervallen over het algemeen bij lastminutereizen.

Welke aanbieders bieden 55+ korting?

Alle grote vakantieparkketens hanteren 55+ kortingen of variaties daarop. Voorbeelden zijn Center Parcs, Libéma en Sunparks.

Foto's